Gevulde paprika’s met wilde rijst

 

WP_20150111_19_53_13_ProWP_20150111_20_07_43_Pro

 

Wat heb je nodig:
– Een oven
– een ovenschaal
– aluminiumfolie

Ingredienten (voor 2 personen):
– wilde rijst
– 2 grote paprika’s
– gehakt
– 1 sjalot
– peterselie
– paneermeel

Hoe doe je het:
– Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder de zaden en de leesten
– Doe het gehakt in een grote schaal, meng het met de sjalot en de peterselie
– Doe een beetje olijfolie in de ovenschaal
– Rol gehaktballen van je mengsel met gehakt, doe de ballen in de halve paprika’s, leg ze in de ovenschaal, bestrooi met paneermeel
– Zet de paprika’s, afgedekt met de alumiumfolie, ongeveer een uur in een matig warme oven
– Serveer met wilde rijst

Tips:
– Vul de bodem van de schaal met tomaten en eventueel andere provencaalse groenten. Zo krijg je een mooie saus bij de paprika’s.
– Strooi de rest van de peterselie over de paprika’s net voor je gerecht op tafel zet. Dat zorgt voor een mooie kleurencombinatie en een frisse toets in de mond.
– Voeg een bouillonblokje toe aan het water waarin je de rijst kookt. Zo krijgt je rijst meer smaak.

 

Plaats een reactie